از سبب شناسی تا پیشگیری و کنترل( سرطان از منظر طب ایرانی)

نوع مقاله : علمی آموزشی

نویسندگان

1 کارشناس طب سنتی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد

2 مدیر مرکز آموزش بهورزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان

10.22038/behv.2024.78307.1912

چکیده

سرطان در کشورهای صنعتی بعد از بیماریهای قلبی و عروقی، دومین علت مرگ و میر است و در ایران بعد از بیماریهای قلبی و عروقی و حوادث سومین علت مرگ و میر محسوب می شود و سالانه 30000 نفر در ایران در اثر ابتلا به سرطان فوت می کنند. آنچه امروزه توجه به روش های پیشگیری و درمان سرطان را الزامی می سازد، روند فزاینده بروز آن و بار جهانی بیماری است. سرطان به دلیل ماهیت خاص آن، یکی از اولویت های پژوهشی تمام جوامع به شمار می رود. طب سنتی ایران یکی از غنی ترین طبهای سنتی دنیا و از ذخایر ارزشمند پژوهشی ما محسوب می شود.
از دیدگاه طب سنتی ایران، اعضا و بخشهای مختلف بدن انسان از 4 ماده اصلی تحت عنوان اخلاط، تشکیل و تغذیه می شود. اخلاط شامل صفرا، خون، بلغم و سودا است. سرطان در طب ایرانی نوعی ورم ناشی از تجمع سودای غیر طبیعی است که از تغییرات ایجادشده در سایر اخلاط شامل صفرا، دم، بلغم یا سودا حاصل می شود. 

کلیدواژه‌ها

موضوعات