هوای چشمهایت را داشته باش!(اثر تغذیه بر بینایی)

نوع مقاله : گوناگون

نویسنده

اپتومتریست و کارشناس توسعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد

10.22038/behv.2025.89603.2213

چکیده

چشم یکی از ارگان های حسی بدن است که در دیدن دنیای اطراف به ما کمک می کند (1). تقریبا 250 میلیون نفر در جهان از درجات متنوع کاهش بینایی رنج می برند. این کاهش بینایی به طور نامتناسب افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد، پیش بینی می شود با افزایش سن تعداد افراد مبتلا به کم بینایی افزایش یابد(2). این عضو مهم و حساس در بدن برای عملکرد بهتر نیاز به رسیدگی بیشتر و دقیق تری دارد.
رژیم غذایی مناسب و تغذیه صحیح یکی از عواملی ست که علاوه بر اینکه برای سلامتی و رشد ضروری هستند، می تواند در جهت سلامت چشم به ما کمک کند(3). مواد مغذی و ریزمغذی‌هایی که در غذاهای ما وجود دارند، برای بازسازی سلولی، حفظ سلامت بافت‌ها و مقابله با بیماری‌ها ضروری‌اند(3). ورزش منظم و رژیم غذایی متعادل برای سلامت کلی بدن و محافظت در برابر بسیاری از شرایط پزشکی حیاتی هستند. این موارد به شما کمک می‌کنند تا بینایی عالی و چشم‌های سالم داشته باشید(3).
چشم ها به دلیل مصرف بالای اکسیژن، غلظت بالای اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه و قرار گرفتن در معرض نور مرئی پرانرژی، در معرض آسیب به سلول ها، پروتئین ها و DNA قرار می گیرد(2).
ترکیب این عوامل منجر به تولید گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود که می‌توانند آسیب به بافت‌های چشمی را تحریک کنند. به همین علت، تحقیقات قابل توجهی در مورد نقش آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و فواید درمانی بالقوه مکمل‌های ویتامین و مواد

کلیدواژه‌ها

موضوعات