تا سیه روی شود هر که در او غش باشد( آشنایی با انواع تقلب ها در تولید مواد غذایی)

نوع مقاله : علمی آموزشی

نویسندگان

1 کارشناس سلامت محیط معاونت بهداشتی ساوه

2 کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت ساوه

10.22038/behv.2025.89158.2208

چکیده

آب، هوا و غذا سه مسیر اصلی مواجهه انسان با آلاینده هاست. انواع آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی می‌توانند سلامت انسان را به خطر بیندازند. غذاها نقش بزرگی در حفظ و بقای انسان‌ها دارند، از این‌رو سالانه تعداد زیادی از افراد در اثر مصرف غذای آلوده دچار انواع مسمومیت می‌شوند. آلودگی موادغذایی وقتی که ریشه در سودجویی برخی افراد داشته باشد، مسأله‌ای بسیار پیچیده است. یکی از عوامل آلاینده در مواد غذایی مربوط به تقلب و افزودن یا کاهش یا جایگزینی سایر مواد به‌جای مواد اصلی در خوراکی‌ها وآشامیدنی‌هاست.
تقلب در مواد خوراکی به اشکال مختلفی انجام می‌شود که مواردی مانند: مخلوط کردن مواد خوراکی با مواد ارزان‌تر، پنهان کردن کیفیت، فروختن مواد غذایی فاسد، جایگزین کردن مواد اصلی با مواد دیگر، تعویض برچسب و ... از جمله آن‌هاست.
تقلب در مواد غذایی ازسه منظر بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی اهمیت دارد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات