حجم نمونه (پژوهش آسان در نظام خدمات بهداشتی درمانی - قسمت نهم)

نوع مقاله : علمی آموزشی

نویسنده

کارشناس اپیدمیولوژی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد

10.22038/behv.2025.85860.2107

چکیده

برآورد اندازه نمونه یکی از مراحل کلیدی در طراحی مطالعه است که تأثیر زیادی بر دقت و اعتبار نتایج دارد. در هر نوع مطالعه، چه کمی و چه کیفی، انتخاب اندازه نمونه مناسب می‌تواند به محقق کمک کند تا نتایج قابل اعتمادی به دست آورد و بتواند به سؤالات تحقیق پاسخ دهد.
در مطالعات کیفی، اندازه نمونه به نوعی نمایانگر عمق و غنای داده‌ها است. در این نوع تحقیقات، کیفیت داده‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است تا کمیت آن‌ها. انتخاب اندازه مناسب نمونه در اینجا به محقق کمک می‌کند تا تنوع و پیچیدگی تجربیات و دیدگاه‌های شرکت‌کنندگان را به خوبی درک کند و تحلیل‌های عمیق‌تری ارائه دهد.
در مطالعات کمی، اندازه نمونه به طور مستقیم بر قدرت آماری تحلیل‌ها تأثیر می‌گذارد. یک نمونه بزرگ‌تر معمولاً به محقق این امکان را می‌دهد که نتایج دقیق‌تری از جامعه آماری به دست آورد و خطای نمونه‌گیری را کاهش دهد. همچنین، با افزایش اندازه نمونه، قابلیت تعمیم نتایج به کل جامعه نیز افزایش می‌یابد. . در مقاله " حجم نمونه "  منتشر شده در فصلنامه بهار 1404 به براورد تعداد نمونه در مطالعات کمی همچنین  عوامل موثر بر اندازه نمونه، براورد حجم نمونه در مطالعات توصیفی وبراورد حجم نمونه در مطالعات تحلیلی پرداخته شده است. برای کسب آگاهی بیشتر، شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنیم.

کلیدواژه‌ها

موضوعات